Referentie project


Lagere levensduurkosten voor Trioliet

Door het toepassen van SKF lagers en automatische smeersystemen in plaats van andere merken heeft Trioliet, fabrikant van voermengwagens, de levensduurkosten enorm verminderd en het aantal klachten tot praktisch nul teruggebracht.

Dagelijks worden duizenden koeien gevoerd met behulp van Trioliet-voermengwagens. Het Nederlandse bedrijf is een wereldspeler op het gebied van geoptimaliseerde en duurzame oplossingen voor het mechanisch en geautomatiseerd voeren van vee. Het ontwerpen van nieuwe oplossingen en het verbeteren van bestaande technieken staat hoog in het vaandel bij het familiebedrijf. Trioliet biedt een reeks veevoedermachines, zoals kuilvoersnijders, zelfladende- en zelfrijdende voermengwagens en complete automatische voersystemen.

Trioliet

Garantie
De Trioliet- voermengwagens moeten hoge belastingen en krachten verdragen. Het uitsnijden van het kuilgras en het mengen in het gewenste gebalanceerde rantsoen, vereist materialen van hoge kwaliteit. Voorheen werden hiervoor een ander merk kegellagers gebruikt maar ondervond men grote problemen. De lagers die voor de snijmessen werden gebruikt, faalden binnen de garantieperiode van één jaar, wat resulteerde in claims van over de hele wereld.

Verhoog uw productiviteit
met geautomatiseerde SKF en Lincoln smeersystemen

Hogere draaggetallen
'We hebben Trioliet het 32220 J2 lager aangeraden en geadviseerd hoe deze te monteren op de as en te plaatsen in de behuizing', vertelt Ton van den Broek, account manager bij SKF Benelux. 'Samen met application-engineer Herry van Holland hebben we de bestaande oplossing vergeleken met die van SKF in het Documented Solution Program (DSP). Het bleek dat de belastingwaarden van de SKF lagers hoger waren en dat de SKF oplossing totaal bezien een veel betere Total Cost of Ownership oplevert. De besparingen per jaar zijn voor Trioliet substantieel.


Totaaloplossing
'SKF had al jaren goed contact met Trioliet', vertelt Michel de Jager, accountmanager Lubrication Systems SKF Benelux: 'Ik heb regelmatig contact met de onderneming gehouden en ruim een jaar geleden wilde men eens verder praten over onze smeeroplossingen, mede ingegeven door de enigszins bekoelde relatie met hun bestaande leverancier. Michel de Jager: 'Samen met application-engineer Jacco Koops hebben we hen geadviseerd SKF Proflex te installeren, onze vooruitstrevende en voor deze case meest logische smeeroplossing. Met de voorgaande systemen kon men alleen de smeercyclus monitoren. Met Proflex heeft Trioliet als extra functie "niveaubewaking" waarbij het systeem waarschuwingen stuurt zodra het reservoir bijna leeg is'.

Iedereen happy!
Ondersteund met technische tekeningen, uitstekende beschikbaarheid van onderdelen en service heeft Trioliet al menig SKF smeersystemen toegepast. Na een jaar met SKF-lagers te hebben gewerkt, heeft Trioliet nog geen enkele garantieclaim ontvangen!

Het vertrouwen in SKF resulteerde in een meerjaren-overeenkomst en een toenemende betrokkenheid bij Trioliet engineeringprojecten.

© 2021 Copyright - SKF Benelux - Voorwaarden en condities | Privacybeleid | Eigenaar van de site | Cookies | Algemene voorwaarden 
Meidoornkade 14, 3992 AE Houten, +31 (0)30 607 59 57, Nederland - Berkenlaan 8C, 1831 Diegem, +32 (0)2 729 66 11, België - skf.benelux@skf.com