Referentie Project

Hef de glazen!
SKF bespaart voor Royal Leerdam

Of je nu een feestje geeft of dineert bij vrienden, het is vrij waarschijnlijk dat je dan glaswerk van Royal Leerdam gebruikt. Als producent van elegant, functioneel en kristalhelder glazen servies heeft Royal Leerdam een lange geschiedenis. Om gegarandeerd hoge kwaliteit producten te kunnen leveren, hebben ze een onderhoudscontract met SKF op basis van voorspelbare betrouwbaarheid. En dat resulteerde in grote besparingen voor het glasbedrijf.

Geert Visser, SKF Service Engineer, voert periodiek trillingsmetingen uit op bedrijfskritische machines. Recent ontdekte hij schade aan de lagers in een zogenaamd Glas Plak Vorm Mechanisme. Tijdens het productieproces wordt het glas opgewarmd in ovens en daardoor vloeibaar. Voor verdere verwerking snijdt de genoemde machine het glas in kleinere delen.
Geert's advies was om de lagers te vervangen en deze voor onderzoek naar SKF in Nieuwegein te sturen. Daar hebben ze de faciliteiten waar continue lagerschade-analyses worden uitgevoerd om klanten te kunnen adviseren over hun lagertoepassing.

   

Fantastische ROI
'We concludeerden dat de lagers verkeerd en te zwaar belast waren. Daarnaast waren er aanwijzingen dat de as doorbuigde door de zware belasting, vertelt Casper Duijndam, Application Engineer. Om een langere levensduur te behalen was het noodzakelijk om de lager applicatie te modificeren. Dit was te realiseren met standaard SKF producten en een aanpassing aan de fundatie door de technische dienst van Libbey (Royal Leerdam). Ook is een ander smeermiddel toegepast dat bestand is tegen de hoge temperaturen en belastingen.

'Het resultaat is dat de levensduur met meer dan 4 keer verlengd is, waardoor er minder ongeplande downtime-kosten zijn, wat Royal Leerdam ongeveer € 100.000,- per jaar bespaart! Het vroeg om een investering die binnen enkele maanden was terugverdiend - dus ja, dat is best een goede Return on Investment!

SKF Services lonen altijd
'SKF is uniek met deze vorm van technische ondersteuning. Het wordt zeer gewaardeerd door klanten, hoewel er nog steeds mensen zijn die niet weten wat de mogelijkheden zijn of vinden dat hun bedrijf te klein is voor dergelijke servicecontracten, zegt Erik Achterberg, Account Manager. 'Of ze nemen aan dat het duur is en overtuigen zichzelf dat de bestaande manier van werken altijd goed heeft gepresteerd.’

Win-win-partnerschap
Royal Leerdam is in ieder geval blij met de periodieke bezoeken van de SKF Service Engineer. Ze vertrouwen op de brede toepassingskennis van SKF en bestellen het benodigde materiaal via hun vertrouwde SKF-distributeur. Uiteindelijk hebben ze nu meer tijd om zich te concentreren op hun hoofdactiviteit: het produceren van aantrekkelijk glazen serviezen.

Ook profiteren zoals Royal Leerdam?

Lees meer in de brochure 'Realiseer uw volledige potentieel met SKF Services en Solutions'.

 

© 2021 Copyright - SKF Benelux - Voorwaarden en condities | Privacybeleid | Eigenaar van de site | Cookies | Algemene voorwaarden 
Meidoornkade 14, 3992 AE Houten, +31 (0)30 607 59 57, Nederland - Berkenlaan 8C, 1831 Diegem, +32 (0)2 729 66 11, België - skf.benelux@skf.com