Referentie Project

Papier en verpakkingen rollen als nooit tevoren
bij Parenco

Hoe zorg je dat na jaren stilstand een complete productielijn gereviseerd en omgebouwd wordt, waarna deze zonder uitval bijdraagt aan de sterk toegenomen bedrijfswaarde? Smurfit Kappa Parenco uit Renkum realiseerde dit door haar technische kennis en ervaring én door gebruik te maken van haar netwerk om de doelstellingen van het ombouwproject te realiseren.

Smurfit Kappa Parenco beschikt over twee papiermachines; PM1 produceert grafische papierproducten en PM2 produceert verpakkingspapier, Fluting en Testliner3. Enkele jaren geleden werd PM2 stilgezet vanwege de toenmalige economische situatie.

Mede door de toename van internetbestellingen bleek de verpakkingsmarkt substantieel te groeien en was het een logische keuze om de focus voor PM2 te leggen op de productie van verpakkingspapier.

Onderhoud, ook tijdens stilstand
Rob Bouwmeester, Application Engineer bij SKF inspecteerde destijds de lagers van de stilstaande PM2-lijn. ‘Die waren zo slecht nog niet als je misschien verwachtte. Parenco had regelmatig de machines laten draaien en dat heeft zeker zijn positieve uitwerking gehad. Eigenlijk waren er maar vier lagers die echt vervangen moesten worden.’

Beide productielijnen waren voorzien van een online conditiebewakingsysteem. Tijdens de ombouw van PM2 is hier een upgrade op uitgevoerd en zijn de nieuwe onderdelen ook voorzien van conditiebewaking.

 
Self-supporting
Op basis van de data die uit de SKF bewakingssystemen komt, stuurt Smurfit Kappa Parenco haar predictieve onderhoudsactiviteiten. SKF kijkt op regelmatige basis mee om de oorzaak van falen te achterhalen. SKF schrijft daarop een rapport dat met de supervisor van Parenco wordt besproken om zo de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de machines te verbeteren.  

Vertrouwen
‘Zo waren er op een gegeven moment een groot aantal walsen opgestuurd ter revisie naar een buitenlandse firma’, zo vertelt Rob Bouwmeester. ‘Daarbij werden ook de lagers geïnspecteerd, waarvan sommige tekenen van corrosie vertoonden. Ik kreeg foto’s van die lagers; of ik op afstand de conditiestatus kon aangeven. Na beoordeling heb ik een aantal lagers weer laten terugplaatsen, gesterkt door de wetenschap dat ons conditie monitoring systeem een mogelijk falen tijdig zou opmerken. Dan is het wel leuk om van de supervisor van Parenco te horen dat een SKF collega die toevallig op bezoek was bij het revisiebedrijf precies dezelfde beoordeling gaf aan de lagers.’

(Technisch) gezond
Parenco produceert op volle toeren en de betrouwbaarheid van de lagers is sinds de opstart van de machine in 2016 constant gebleven. Daarmee heeft SKF bijgedragen aan het huidige gezonde en goedlopende bedrijf. Sinds 1 juli 2018 behoort Parenco tot de Smurfit Kappa Group.

Ook profiteren zoals Parenco?

Lees meer in de brochure 'Rotating equipment performance'.

 

© 2021 Copyright - SKF Benelux - Voorwaarden en condities | Privacybeleid | Eigenaar van de site | Cookies | Algemene voorwaarden 
Meidoornkade 14, 3992 AE Houten, +31 (0)30 607 59 57, Nederland - Berkenlaan 8C, 1831 Diegem, +32 (0)2 729 66 11, België - skf.benelux@skf.com