Referentie Project

Wees je eigen expert

Met SimPro zijn lagerberekeningen een fluitje van een cent

Beschik over een uitgebreide database met lagers en vetten, waarin gedetailleerde lagergeometrie en -fysica zijn verwerkt. Ervaar het gemak van zelf en intuïtief selecteren van lagertypes en zie wat de effecten zijn van verschillende parameters. Win tijd en verkrijg inzicht. Waarmee? Met SimPro. 

SimPro is een simulatietool van SKF waarmee je snel en heel eenvoudig de juiste lagers selecteert. De tool beschikt over een enorme database en een geavanceerde engine waarmee lagerberekeningen en asdoorbuigingen visueel gemaakt worden.

Bij Tata Steel bijvoorbeeld. Job de Man is technisch specialist bij de werkplaats Elektromotorenrevisie. “Op onze site bevinden zich duizenden elektromotoren en per jaar reviseren wij er zo’n vierhonderd in onze werkplaats. SKF heeft meerdere tools die ik gebruik, bijvoorbeeld om de levensduur van een lager te berekenen en een nasmeerintervalberekening te maken, maar SimPro gaat echt een stap verder.
En het is niet alleen heel fijn om te kunnen ontdekken waarom een lager het heeft begeven, maar met name de rapporten die ik eruit kan halen, met daarin een visuele weergave van de belasting, zijn echt van grote waarde. Soms moeten we intern de eigenaar van een machine overtuigen van de noodzaak van een verandering. Als het gaat om een goedkopere oplossing, dan is de overtuiging niet zo moeilijk, maar als de oplossing duurder is, moeten we heel goed uitleggen waarom die nodig is. En een plaatje zegt nu eenmaal meer dan duizend woorden.” En moest de vraag voorheen voorgelegd worden aan een SKF engineer, nu kan hij zelf direct aan de slag en is het antwoord direct beschikbaar. “Het werkt makkelijk en snel.”

 

Tata Steel: Job de Man

 
Inzicht in de factoren

Ook bij Atlas Copco Airpower vinden we enthousiaste gebruikers: Koen Stoop werkt in het product development team en Jakob Fiszer werkt in het team Noise Vibration & Dynamics. ”We krijgen veel meer inzicht in wat er allemaal van belang is in een gelagerd systeem. Daarnaast leren we welke factoren we nog beter moeten en kunnen controleren om het design steeds weer robuuster te maken. Het blijft wel zaak om heel goed naar alle parameters te kijken die de output kunnen beïnvloeden en de application engineer van SKF te betrekken bij het ontwerp. En ook die communicatie met SKF kan via de tool en is met het gebruik ervan veel makkelijker geworden.”

”Simpro helpt ons bij het inschatten van het effect van trillingen op de levensduur. En op basis van de werkcondities kunnen we bepalen wat de stijfheidmatrices zijn, ook weer als input voor de eindige-elementenberekeningen.”

SimPro is gebaseerd op de nieuwste levensduurberekeningen. Vraag nu zelf een proeflicentie aan! En ervaar hoe snel en makkelijk het werkt.

Altas Copco Airpower: Koen Stoop en Jakob Fiszer

Tata Steel: Job de Man

Atlas Copco Airpower:
Koen Stoop en Jakob Fiszer

© 2021 Copyright - SKF Benelux - Voorwaarden en condities | Privacybeleid | Eigenaar van de site | Cookies | Algemene voorwaarden 
Meidoornkade 14, 3992 AE Houten, +31 (0)30 607 59 57, Nederland - Berkenlaan 8C, 1831 Diegem, +32 (0)2 729 66 11, België - skf.benelux@skf.com