Smering is maatwerk

Gelezen in Landbouwmechanisatie: 

Over het smeren van lagers wordt vaak te gemakkelijk gedacht. Doorsmeren gebeurt vaak tussen het werk door, waardoor het een gehaaste klus is. Daarnaast smeert men vaak alle lagers door met één type vet.
Maar moet je eigenlijk op letten bij het nasmeren?

Battery driven grease gun

De batterij gedreven vetspuit is de efficiënte manier om uw lagers van de juiste hoeveelheid smeervet te voorzien. Nooit teveel, nooit te weinig. En dan voorkomt u vroegtijdig lageruitval.

Hoeveel vet is nodig voor de juiste nasmering? 

SKF Dialset is ontworpen om automatische smeerunits nauwkeurig in te kunnen stellen. Na het selecteren van de criteria en het juiste vet voor uw toepassing (gebruik hiervoor de Vetkeuzetabel), berekent de software snel en eenvoudig de juiste hoeveelheid vet die nodig is voor nasmering. 

SKF Dialset biedt ook een snel en eenvoudig hulpmiddel voor nasmeerintervallen en hoeveelheidsberekeningen. Via onderstaande link kunt u kiezen tussen de online versie of de app downloaden voor uw smartphone of tablet (Android en iPhone).

Voordelen van automatische of centrale smeersystemen 

Uw tijd op het land is van cruciaal belang, ongeacht de weersomstandigheden of andere uitdagingen. En dat uw machine 24/7 beschikbaar en in topconditie is tijdens het seizoen. Bekijk aan de hand van deze film de werking van een automatisch smeersysteem.

Automatische smeersystemen

Met de automatische smeersystemen van SKF en Lincoln zijn uw machines betrouwbaar zodat u meer tijd op het land kunt doorbrengen, elke dag opnieuw.

Lagertypes | Lagerselectie | Aanduidingen |(De)montage

GRATIS set Posters

Welke soorten lagers zijn er eigenlijk? Wat vertelt een lageraanduiding mij over afmeting, toleratie en afdichting? Op welke manier kan ik het beste een lager monteren en/of demonteren, welke methodes zijn er en hoe voorkom ik lagerschade? Allemaal vragen die eenvoudig worden uitgelegd op vier posters. Uitermate praktisch hulpmiddel voor elke werkplaats. Vraag een gratis set aan.

Vetkeuzetabel

Met de SKF Vetkeuzetabel bepaal je aan de hand van parameters als toerental of belasting snel en eenvoudig welk smeervet het beste past bij jouw machine en of de samenstelling mengbaar is met je huidige smeermiddel. De gedrukte versie is als bijlage beschikbaar bij Landbouwmechanisatie 06.

Mudblock afdichtingen

Wiellagers in landbouwmachines worden vaak ​​blootgesteld aan water, modder, stro en andere vervuilende stoffen. Een onjuiste afdichtingskeuze kan leiden tot vervuiling, smeermiddelverlies en uiteindelijk tot lageruitval en dus productieverlies. Voor OEM’s kan dit zelfs gevolgen hebben voor de garantie en tegelijk relaties en merkreputaties beschadigen. De nieuwe generatie SKF Mudblock-afdichtingen voor oliegesmeerde toepassingen kunnen deze uitdagingen aan. 

© Copyright   |  Voorwaarden en condities  |  Privacybeleid  |  Eigenaar van de site  |  Cookies  |  Algemene voorwaarden
Meidoornkade 14, 3992 AE Houten, +31 (0)30 607 59 57, Nederland  -  Berkenlaan 8C, 1831 Diegem, +32 (0)2 729 66 11, België - skf.benelux@skf.com