Juiste lagermontage verlengt levensduur
Gelezen in Landbouwmechanisatie: 

Ongeveer 16 procent van de lagers gaat vroegtijdig kapot omdat deze verkeerd gemonteerd zijn. Volgens Jeroen Heerdt, business manager van SKF Training Solutions Benelux, is er ook in de landbouwsector nogal wat ontwetenheid. "Veel monteurs denken een lager vast te kunnen slaan met een hamer. Gevolg: veel lagers worden al kapot geslagen, voordat ze überhaupt gedraaid hebben. Want bij iedere hamertik slaan de kogels in het lager een pitje in de loopbaan".

WORKSHOP - Monteren en demonteren van lagers

Op 12 december a.s. is SKF partner tijdens het AgriMedia event “Mechanisatie van Morgen” bij Aeres in Ede. Tijdens dit event kunt u de workshop ‘Monteren en demonteren van lagers’ bijwonen. Ervaar zelf het gemak van professioneel montagegereedschap tijdens deze interactieve sessie. Interesse? Meld je aan en maak kennis met onze praktijktrainers.

Trainingen

Ben jij verantwoordelijk voor je trekker of machine? Moet jij de oplossing hebben als je machine onverwacht stopt en lagers vervangen of gesmeerd moeten worden?
Dan is het goed als je getraind bent en weet wat je moet doen om zo snel mogelijk weer aan het werk te zijn. De trainingen Montage en Demontage van Lagers duurt twee dagen en bestaat voor 50% uit praktische oefeningen.
Wil jij meer weten over lagertechniek en de montage en demontage van lagers? Schrijf je in voor dé basisopleiding lageronderhoud van SKF!

Bekijk ons compleet Trainingsaanbod >>

SKF Onderhoudsproducten en Smeermiddelen

De juiste onderhoudsgereedschappen en smeermiddelen zijn essentieel voor een goede werking van roterende machines. Geef uw lagers een maximale levensduur en download of bestel nu deze nieuwste SKF catalogus!

Online tool Montage en demontage

De SKF app voor het monteren en demonteren van wentellagers biedt stapsgewijze instructies voor de meest geschikte methoden en gereedschappen om de meeste SKF-wentellagers op een veilige en efficiënte manier te monteren en te demonteren.

POSTER – SKF Onderhoudsgereedschappen

Bestel deze poster (70x100cm) en heb alle montage en demontage gereedschappen voor lagers in één overzicht. Een welkome aanvulling in uw werkplaats.

Veilig en eenvoudig lagers demonteren

Lagerdemontage kan eenvoudig en veilig met een EasyPull lagertrekker. Bekijk de video en zie hoe ook jouw werk sneller, beter en veiliger kan.

Meer informatie over SKF gereedschappen zie de website www.mapro.skf.com.

Montage en demontage van lagers

In de landbouw worden verschillende typen lagers gebruikt. Om lagers zolang mogelijk in gebruik te houden, is de juiste montage belangrijk. Deze video's laten zien dat elk lager een eigen (de)montagewijze heeft. Zo haal je het maximale uit je machine.

© Copyright   |  Voorwaarden en condities  |  Privacybeleid  |  Eigenaar van de site  |  Cookies  |  Algemene voorwaarden
Meidoornkade 14, 3992 AE Nieuwegein, +31 (0)30 607 59 57, Nederland  -  Berkenlaan 8C, 1831 Diegem, +32 (0)2 729 66 11, België - skf.benelux@skf.com