Conditiebewaking; meten is weten
Gelezen in Landbouwmechanisatie: 

Hoe zorg je er nu voor dat je voertuigen altijd beschikbaar zijn tijdens het hoogseizoen? Met andere woorden; hoe plan je groot onderhoud tijdens de winterperiode maar ook hoe zorg je ervoor dat je tijdens het hoogseizoen de conditie van je lagers in de gaten houdt. Er zijn meerdere hulpmiddelen om de staat van de lagers snel en nauwkeurig te controleren, van hightech-sensoren tot eenvoudige apparatuur om trillingen en temperaturen te meten. Conditiebewaking is een belangrijk middel om het onderhoud beter te kunnen voorspellen en je machine dus langer in bedrijf te houden. Steeds vaker bekijken producenten van landbouwvoertuigen samen met SKF om conditiebewaking al standaard in te bouwen in de machines.

Agri Hub – de onderhoudsvrije lageroplossing

De SKF Agri Hub is een baanbrekende, onderhoudsvrije lagerunit, speciaal ontwikkeld voor de landbouw. Het is een eenvoudige naafoplossing met geïntegreerde flens en betrouwbare speciale afdichting. Met de Agri Hub kan de stilstandtijd voor het onderhoud van landbouwwerktuigen aanzienlijk worden verminderd. De naven zijn gesmeerd en afgedicht om nagenoeg onderhoudsvrij te zijn gedurende de gehele levensduur van de lagers.

Basis Condition Monitoring

Om de maximale lagerlevensduur te bereiken heeft SKF een serie eenvoudige meetinstrumenten ontwikkeld, die de kritische omgevingsfactoren analyseren, die van invloed zijn op de machine- en lagerprestatie.

SKF QuickCollect sensor

De SKF QuickCollect sensor is een eenvoudig meetinstrument voor het meten van gecombineerde data van trillings- en temperatuursconditie in uw lager. De sensor communiceert met behulp van Bluetooth en bijbehorende apps op uw tablet, smart phone of smart watch.

SKF Handboek Lageronderhoud

Naast de app voor het monteren en demonteren (zie hoofdstuk Montage) kunt u ook beschikken over een uitgebreid boek met daarin de meest geschikte methoden en gereedschappen om de meeste SKF wentellagers op een veilige en efficiënte manier te monteren en te demonteren.
De kosten voor dit boek bedragen bedragen € 20,00 per stuk en kunnen worden besteld via de afdeling Marketing.

© Copyright   |  Voorwaarden en condities  |  Privacybeleid  |  Eigenaar van de site  |  Cookies  |  Algemene voorwaarden
Meidoornkade 14, 3992 AE Nieuwegein, +31 (0)30 607 59 57, Nederland  -  Berkenlaan 8C, 1831 Diegem, +32 (0)2 729 66 11, België - skf.benelux@skf.com